onsdag 22 maj 2013

Lathud för spindelgömmor

Nu är säsongen igång! Det är den här tiden på året när spindlarna kryper fram. Och mamma blir knäpp. Hon är såååå rädd för dessa kryp. Det här med att inte överföra sin rädslor på barn går inget vidare i det här hushållet. Man har ju fattat att de här småkrypen är l i v s f a r l i g a. Kan inte säga exakt vad de kan ta sig till men man ska helst skrika och vifta med armar och ben så mycket man kan om de kommer nära. Och så ska man kasta saker på dem, från säkert avstånd. Det mesta går bra men oftast är böcker mest effektivt. Det värsta är när spindeln försvinner in bakom någonting. Är det t e x i soffan så kan man absolut inte sitta i soffan förrän den är hittad. Det kan ju ta dagar. Värst är ändå i sovrummet. Då spärras hela sovrummet av till den är funnen... 

Här kommer en liten lathund för platser att hålla extra utkik, där spindlar gärna lurar:

1. SKOR
Stoppa aldrig, och jag upprepar aldrig, ner fötterna i ett par skor utan att ha tittat igenom dem noga. Största säkerhetsåtgärd är dammsugning.

2. DÖRRAR
Spindlar har en tendens att sitta uppe vid dörrkarmar. Så ta ett steg bak när du öppnar en ytterdörr för att inte få en i huvudet. Garagedörrar är värst.

3. SÄNGAR
Du kryper väl aldrig ner i en säng utan att ha lyft på alla kuddar och skakat täcket?!

4. HANDDUKAR och FILTAR
Ihopvikta handdukar eller filtar är en farozon deluxe. Ta tag i ett hörn och skaka den.

5. UTEPLATSEN / TRÄDGÅRDEN
Det här är ju lite spindelns hem. Här hänger de överallt och tar sig friheten att krypa där de känner. Det kan ta en bra stund att gå från huset till gungorna en bit bort i trädgården, det ska viftas med krattor och banas spindel-fri väg.

6. BADRUM
Har förekommit att det hängt en spindel i duschen.

7. MÖRKER
Om du går upp mitt i natten så tänd upp så att du ser var du går. Mamma gick in en spindel en gång som hängde i köket. Panik.

Obs! Och försök att bestäm dig för om du ska vara rädd för spindlar eller sniglar för det är jättebesvärligt att titta efter spindlar samtidigt som man är rädd för att gå på sniglar.

3 kommentarer:

  1. Väldigt hög igenkänningsfaktor! Trädäck är också superlömska och totalt opålitliga! Spindlarna dyker upp mellan plankorna när som helst och försvinner lika fort, man* hinner inte kasta något på dem och man* hinner inte fånga dem så de är ju kvar till nästa gång...
    * = läs någon annan än jag själv

    /Johanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh - äntligen en fördel med att vi inte har nåt trädäck då :)

      Radera
  2. Tack för denna lathunden! :-) En del av dessa ställen hade jag inte koll på att de gömde sig. Ska ha koll i fortsättningen :-)

    SvaraRadera