tisdag 25 oktober 2011

Mammas bortglömda hjärnhalva....

Nu ligger farsan i lä. Sen mamma kom hem med bebisen har hennes tankeförmåga försämrats med sisådär 100% ? Nä inte riktigt så illa men hon pratar långt innan hon tänker, ibland hör hon inte alls vad hon själv säger.

För det första så kallar hon min syster för "prinsen", "honom", "Todd" och "lilla gubben". Jag fick veta att läkaren, under läkarbesöket som man gör när bebisen är 24 h gammal, till slut, efter att mamma försökt trösta sin lilla dotter som gallskrek sig genom undersökningen genom att hålla lillfingret i munnen på henne samtidigt som hon strök henne över pannan och sa "-Såja prinsen" upprepade gånger, påpekade att det väl ändå är en liten prinsessa hon fått?

Ett annat exempel var imorse när hon sa till mig och pappa att hon skulle upp och pumpa bröden. Så gick hon upp på ovanvåningen och kvar satt vi och himlade med ögonen åt varandra. Hon sitter ju lite fast i ett vägguttag eftersom hon måste pumpa "bröden" sisådär 3 h om dagen. Minst.

Ytterligare ett exempel var när hon läste i tidningen om två äldre som skulle på körövning och sa till pappa att hon tyckte det var lite gulligt att man bestämmer sig att gå och ta körkort tillsammans på äldre dagar och hur de klarat sig hela livet utan körkort. Då fick pappa upplysa henne om att paret i 70-års åldern sjöng i en kör...

Det finns många fler exempel men det här ska inte vara ett forum för att hänga ut mina päron, eller någon annan heller för den delen, så vi stoppar där. Nu är det iallafall even steven här hemma.

Nä nu drar jag en sväng till dagis och sen ska jag nog ta ut syrran på en tur i vårt neighbourhood. Hon har varit lite av en stugsittare sen hon anlände tycker jag.

3 kommentarer:

  1. Hahaha vad härligt! Skönt för din mamma att hon faktiskt har något att skylla sin sinnesförvirring på! Det har ju inte en annan, som först nu insåg att det var körövning - som i sång det gamla paret skulle till... Jag har ju också trott det var köra bil övning.. Ojojoj, inte nog att jag råkade gå ut från Coop med en betald påse + en obetald gurka i fickan?!? Tack o lov hann jag tillbaka innan någon haffade mig :) Men det glädjer mig att det finns fler som jag, så you better take good care of her! (har du lärt dig engelska?)

    SvaraRadera
  2. underbart!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  3. Du är för härlig!! Vad snäll du är som skall ta ut lillasyster!!! Kram Lisa S

    SvaraRadera