torsdag 28 april 2011

Barnsäkerhetens dag 18 maj

Lystring föräldrar! Den 18 maj är det dags för Barnsäkerhetens dag. Det handlar om barns rätt att sitta säkert i bilen. Ni vet väl att barn mellan 0-4 år ska sitta bakåtvända i bilen för att sitta säkrast? Ändå har det visat sig att hela 59 % av 3-4-åringar sitter framåtvända. AJABAJA!

Vi litar på er och att ni ser till det bästa för oss även om några av oss propsar på att vi vill sitta framåtvända. Lyssna på oss i mycket men inte i detta. Här är det ni som bestämmer, precis som med tandborstningen. (Öh fattar inte att jag erkände det där sistnämnda men det är ju sant...)

Bakom kampanjen står Volvia Försäkringar och trafiksäkerhetsorganisationen NTF. I år anordnas Barnsäkerhetens dag den 18 maj på förskolor runt om i Sverige. En av höjdpunkterna är den så kallade baklängesmarschen. Det innebär att barnen går baklänges för sin rätt att alltid sitta säkert i bilen. De senaste två åren har totalt 83 292 barn gått baklänges! Verkar skoj tycker jag. Nu när jag kan gå så bra framåt kan jag ju gott öva lite på att gå bakåt.

Jag har tipsat min förskola att anmäla sig senast den 6:e maj, gör det du med och gör det HÄR. Man kan vinna en dejt med Zillah & Totte.

1 kommentar:

  1. Håller med totalt! det är skrämmande hur slarviga vissa är med barns (och sin egen för den delen) säkerhet i bilarna.

    SvaraRadera