torsdag 25 oktober 2012

Storhetsvansinne

Mamma fick lite egentid idag. Tid att göra sånt som hon säger har svårt att hinna med, som toabesök och sånt ni vet. Hon bestämde sig att för att åka in till stan. I detta fall Malmö. Och hon kom inte bara hem med uträttade ärenden utan med storhetsvansinne. Hon störtade in som ett yrväder när hon kom hem och tjöt att vi skulle gissa vad som hänt!!! Pappa gissade på att Madeleine och Chris har förlovat sig. Det är några kompisar till mina föräldrar tror jag. Men nej, det var inte det. Fast ja, de har förlovat sig. Storebror undrade om hon fått åka brandbil men det hade hon, tack och lov som hon sa, inte fått göra. Själv visste jag inte alls vad det kunde tänkas vara som fick henne så uppspelt. Byggt ut lekplatsen? Fel fel fel fel.

Förlovade.

Det som fick mamma att bära sig åt som om hon vunnit högsta vinst var att två, helt random, människor känt igen henne från bloggen. iTodd! Min blogg. Helt otroligt tycker jag eftersom jag inte var i närheten. Den ena frågade lite försiktigt, -Är det inte du......som skriver iTodd? Mamma, som vid tillfället vid frågan var lite uppe i varv (ovanligt) berättade hur hon försökte samla sig, spela världsvan, drog bort håret som fastnat i läppglanset, rätade på sig, fnissade lite fånigt och svarade, så svalt och oberört hon bara kunde, att ja jo så var det nog. När hon senare kom runt knuten hoppade hon ett sånt där fånigt happy jump och glädjeskrek som Ronja Rövardotter (Vad sjutton höll hon på med?!).


Så här säger mamma att hon hoppade. Det skulle jag vilja se! 
Bilden är hämtad från weit.

Vi här hemma är naturligtvis glada för hennes skull, absolut, men vi tycker kanske att hon tar det hela liiiite för långt. Nu har hon skaffat ett autografblock och en särskilt fint penna som hon kan skriva med. Och så har hon börjat öva på namnteckningen för det sa minsann polisen, som hjälpte henne göra nytt pass idag, kunde vara en god idé. Och alla vet att man gör som polisen säger. Annars åker man i finkan. Och så har hon börjar yra om att hon måste tänka på hur hon uppför sig och vad hon har på sig (eh, det där är nog mer en ursäkt för att shoppa mer).

-Förstår ni?!! Först en pratglad mamma inne på polisen när jag väntade på min tur som sa att hon har barn i samma ålder och jämt läser bloggen och sen en trevlig kvinna inne på trafikverket som sa att hon tycker den är vansinnigt rolig. Jag är så stolt!!

Så långt lät det ju bra, men sen började hon yra:

-Jag har ett samhällsansvar. Nu när jag blir igenkänd var jag än går så måste jag uppföra mig och tänka på iTodds ansikte utåt. Jag alltid är på jobbet kan man säga. Som en polis. Jag har hört att de alltid är poliser, även när de inte har uniformen på. 

När mamma var ute med soporna nu ikväll hade vi andra ett snabbt krismöte i soffan. Hon har fått storhetsvansinne. IGEN. Hon fick ju det när RixFm läste upp några inlägg i radio också. Som tur var gick det över med tiden. Men nu börjar hon som sagt igen...

4 kommentarer:

  1. Du och Todd behöver inte vara oroliga för er mamma. Hon uppträdde fullständigt normalt när jag talade om att jag läser din blogg. Hon blev jätteglad givetvis. Jag tycker bloggen är rolig på riktigt. Hoppas ni får en underbar helg hela familjen hälsar "tanten på Trafikverket"

    SvaraRadera
  2. Hahaha! Humor :-)

    SvaraRadera
  3. Jag har inte träffat på er mor men tycker också att bloggen är mycket underhållande! :)

    SvaraRadera