tisdag 25 december 2012

Julafton

Inatt kom ett mail från en anonym läsare. Mamma fick läsa det imorse för det kändes mer riktat till henne. Usch, det var en stackars läsare som var alldeles ensam mitt i natten på självaste julafton... Och ibland när man är ensam så kan bli arg, arg för att det är just så. Ensamt. Vi får inte glömma alla ensamma människor på julen och krama varandra lite extra hårt för att vi har varandra. 


Vår julafton var jättemysig! Så mycket vi hann med. Men det är ett vansinnigt tjat om Tomten. Det började med ens när vi vaknade. -Tror ni Tomten har ätit upp gröten? frågade mamma. Todd klättrade upp i soffan, tittade ut genom fönstret och konstaterade snabbt -Ja, det har han. Punkt. Sen var det inte mer med det tyckte han men oh då skulle det kånkas ut, tittas noga på den tomma tallriken, funderas över var han kom ifrån, vilken väg han tagit över gräsmattan... Puh. När vi tittat färdigt på den stora sleven och allt det där så fick vi äntligen, till Todds förtjusning, slänga oss över julstrumporna och öppna paket. Jag bryr mig inte så värst om det där så min bror öppnar gladeligen alla mina paket också.

Sen gick det i rasande fart! Mofa och familjen kom hit på mysig julfika innan vi åkte hem till den andra Mofan och åt mat, lekte med finaste mostrarna, tittade på Kalle (fast då somnade både jag och T), träffade den omtalade Tomten, öppnade ännu fler paket, åt lite till och till sist slocknade. Den roligaste klappen var nog korgen till Mofas cykel. Todds bästa var nog spindelmannendräkten. Han har inte tagit den av sig än.





Oh ja - vinnaren till robotdammsugaren är utsedd! Det blev Hanna som vann! Maila mig så kommer din lilla hjälpreda inom kort.

GRATTIS!

1 kommentar:

  1. Önskar dig och familjen en fortsatt skön jul! Kram

    SvaraRadera